Ongekend flexibel

De meest flexibele makelaar in de Alpen ook voor ski objecten

Vriendelijk, flexibel en resultaatgericht. U bent in goede handen. We maken de verkoop van uw 2e huis een geweldige ervaring, en de zoektocht naar een nieuwe woning een feest.

Ski objecten kopen in Oostenrijk en Zwitserland

 Wij hebben de beste knowhow

Ski objecten kopen in Frankrijk en Italie

 Wij hebben de beste knowhow

Seperator

Blijven sparen of een tweede huis kopen in binnen- of buitenland ?

25-05-2018

 Blijven sparen of een tweede huis kopen in binnen- of buitenland ?

U zult ongetwijfeld wel eens met de gedachte spelen. Je arm sparen of toch maar iets anders doen met je geld. Aandelen, Bitcoins of een extra inleg in een pensioenverzekering voor later. Maar misschien is later wel al begonnen en wilt u liever niet wachten tot dat u met uw rollator vast loopt in een zonovergoten strand aan de Middellandse zee.

Een kleine berekening leert hoe snel een ton aan spaargeld als sneeuw voor de (Nederlandse) zon verdwijnt.

Gemiddelde rente op een spaarrekening in Nederland bedraagt 0,54 %. Over € 100.000,- betekent dit op jaarbasis een rente-inkomen van € 540,–

Over € 75.000,– (= € 100.000 minus de vrijstelling van € 25.000) betaalt u 0,87 % belasting, omgerekend: € 652,50

Het verschil tussen de ontvangen rente en de verschuldigde belasting is. Het verschil tussen de ontvangen rente en de verschuldigde belasting is € 112,50. Verlies voor de spaarder dus.

Bij dit verlies van € 112,50 moet u ook nog de inflatiecorrectie optellen: Zoals we eerder in dit rekenvoorbeeld zagen, een bedrag van € 1400,

– Kortom een negatief rendement van € 1.512. Procentueel komt dit neer op een negatief rendement van ongeveer 1,5 % Wilt u uw vermogen op peil houden dan moet u dus op zoek naar andere beleggingsvormen. Mogelijkheden kunnen zijn aandelen, bitcoins, extra pensioenverzekering voor later. Maar garanties op een goed rendement zijn er niet. Bovendien blijft het een papieren belegging, waar u nu niet van kunt genieten. Een andere optie is de aankoop van onroerend goed. Meerdere opties zijn hierbij denkbaar. Bijvoorbeeld een studentenwoning in een studentenstad met aantrekkelijke huuropbrengsten en kans op een waardestijging van de woning. Maar er zelf van genieten is er hier niet bij. Een andere optie is een tweede woning in binnen- of buitenland.

Natuurlijk zijn hier ook risico’s aan verbonden. Vakantie-verhuurrendementen kunnen tegen vallen, regio kan uit de gratie raken, economie kan terugvallen, hypotheekrente kan stijgen. Dit soort factoren kunnen ook negatieve invloed hebben op de waarde van uw (tweede) woning in binnen- of buitenland. Het verschil met andere beleggingen is wel dat u er nu van kunt  genieten. Met andere woorden: U kunt beter zitten op uw eigen terras onder de zon of in de sneeuw dan op uw geld (of aandelen en bitcoins).

bron ;Uitgeverij Guide Lines www.eenhuisinhetbuitenland.nl 

Ski objecten kopen in Frankrijk

 Wij hebbn de beste knowhow

 

 

We horen graag van u !

Klik hier om uw gegevens achter te laten, of bel met 06 15 344 110.

Inloggen

Inloggen op mijn Alpine Second Homes. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?