Ongekend flexibel

De meest flexibele makelaar in de Alpen ook voor ski objecten

Vriendelijk, flexibel en resultaatgericht. U bent in goede handen. We maken de verkoop van uw 2e huis een geweldige ervaring, en de zoektocht naar een nieuwe woning een feest.

Ski objecten kopen in Oostenrijk en Zwitserland

 Wij hebben de beste knowhow

Ski objecten kopen in Frankrijk en Italie

 Wij hebben de beste knowhow

Seperator

IMF positief over Nederlandse aanpak huizenmarkt

21-03-2013

De maatregelen die de Nederlandse overheid neemt op de huizenmarkt zijn gepast. De prijsdaling van bijna twintig procent van de huizenprijzen is daarnaast 'gezond' en verloopt ordelijk.

Dat stelt een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag in een voorlopige conclusie over het Nederlandse beleid.

Delegatieleider Subir Lall noemde het in een persconferentie wel van belang dat de overheid nog meer maatregelen neemt op de huizenmarkt.

Zo zijn er volgens het IMF weinig huurwoningen in de vrije sector, waardoor een toename in de vraag al snel leidt tot grote prijsstijgingen. De overheid moet volgens Lall niet proberen de huizenprijzen te stutten. De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.

Huizenprijzen

De dalende huizenprijzen zijn volgens Lall een van de grootste redenen dat de Nederlandse economie achterblijft bij andere landen met een hoge triple-A-kredietstatus. Lall doet geen uitspraak over het tijdstip waarop de daling op de woningmarkt stopt, 'maar het kan relatief snel zijn'.

De delegatie is twee weken op werkbezoek geweest in Nederland. Later dit jaar brengt de delegatie een landenrapport uit over Nederland.

Het IMF waarschuwde in 2011 al voor kwetsbaarheden van de Nederlandse woningmarkt. Toen stelde het IMF voor om de hypotheekrenteaftrek te beperken.

Bezuinigen

De IMF-delegatie vindt daarnaast dat Nederland niet al te snel hoeft te bezuinigen. Nederland moet zich wel aan de Europese drieprocentsnorm houden, maar volgens Lall moet de maatregel flexibel worden toegepast.

Als Nederland er 'een of twee jaar' langer over doet om het begrotingstekort onder de drie procent te krijgen, is dat volgens hem niet erg.

Het IMF voorspelt voor dit jaar een economische krimp van ongeveer een half procent. In de loop van dit jaar trekt de economie weer aan. Volgend jaar groeit de economie volgens het IMF met ongeveer een procent.

Ski objecten kopen in Frankrijk

 Wij hebbn de beste knowhow

 

 

We horen graag van u !

Klik hier om uw gegevens achter te laten, of bel met 06 15 344 110.

Inloggen

Inloggen op mijn Alpine Second Homes. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Recent bekeken